Communicatiecoaching

We willen allemaal gezien, gehoord en begrepen worden op het werk en thuis.

De meeste relaties mislukken door miscommunicatie en misverstanden; managementconsultant en auteur Peter Drucker zegt zelfs dat meer dan 80% van de managementproblemen het gevolg zijn van gebrekkige communicatie. De oplossing? We moeten onszelf en anderen begrijpen en leren om de kloof te overbruggen.

Het Life Languages System of Communication lost dit probleem op. Life Languages is het enige communicatiemiddel op de markt dat zowel beschrijvend als prescriptief is. Het Kendall Life Languages Profile (KLLP) laat zien hoe u alle inkomende en uitgaande communicatie verwerkt. Het zal ook ontsluiten hoe u de talen van de mensen om u heen kunt identificeren en spreken.

Ons beproefde systeem helpt iedereen, waar dan ook, om de relaties thuis en op het werk te herstellen, te versterken en uit te bouwen en een positieve en productieve omgeving te creëren waar mensen groeien en bloeien. Sinds 1985 hebben gecertificeerde Life Languages communicatie coaches honderdduizenden individuen, koppels en organisaties over de hele wereld geholpen hun communicatie en relaties te ontwikkelen en verbeteren door ze door het Life Languages System of Communication te leiden.

Wereldwijde gebruik van de life languages:

  • 33% Responder
  • 10% Doer
  • 14% Influencer
  • 19% Shaper
  • 14% Contemplator
  • 06% Mover
  • 04% Producer

Levenstalen

De levenstalen zijn herkenbaar vanuit de woorden die u spreekt en het gedrag dat u laat zien. Uw communicatie en gedrag komt tot stand via uw persoonlijke filters, behoeftes en drijfveren. Dat kan als volgt in beeld worden gebracht (zie afbeelding).

Heeft u de indruk dat wat u zegt niet overkomt? Of in ieder geval anders dan u bedoelt?  De oorzaak daarvan is te vinden in de schematische weergave hier links.

Toepasbaarheid

Life Languages™ is toepasbaar overal waar communicatieverbetering nodig is. En daarmee uitermate geschikt voor u persoonlijk, uw team en uw organisatie.

Werken vanuit de levenstalen (Life Languages™) komt tot zijn recht wanneer mensen elkaar steunen in het spreken van hun eigen talen.

Symbolen voor de 7 levenstalen