DIENSTEN

Voorbereiding geschiktheidstoets

U wordt bestuurder of commissaris en externe toezichthouders gaan u de maat nemen. Dat voelt oncomfortabel. Want wat willen ze nou precies?

Met ons unieke vermogen om ‘de bril van de externe toezichthouder op te zetten’ en een uitgebreid pakket aan ondersteunende diensten, kunnen wij met en voor u de te toetsen kandidaat voorbereiden.

Voorbeelden daarvan zijn werving en selectie, interviews over de geschiktheidsmatrix, Life Languages™, communicatietraining, vragenlijsten en simulatiegesprekken. Het resultaat van ons begeleidingswerk is een uitstekend voorbereide kandidaat die zelfverzekerd het gesprek met de toezichthouder kan aangaan.

Om u goed voor te bereiden geven wij hieronder vast een aantal tips:

  1. Wees open en transparant in wat u denkt en vindt.
  2. Laat zien dat u een onafhankelijke en kritische persoonlijkheid hebt.
  3. Laat zelfreflectie zien. Ken uw valkuilen
  4. Laat zien dat u grenzen kunt stellen.
  5. (Er)ken en begrijp de zorgen van de externe toezichthouder.
  6. Bereidt u inhoudelijk goed voor, zonder u in details te verliezen.
  7. Zorg voor heldere en congruente documentatie.
  8. Zorg voor een compleet cv met alle opleidingen en carrièrestappen. Geef een eerlijke beschrijving van uw sterke en zwakke punten.
  9. Wees open en transparant bij het invullen van het Formulier betrouwbaarheidstoetsing. De externe toezichthouder heeft toegang tot alle databestanden van de overheid, bijvoorbeeld ook van de belastingdienst. Licht zo nodig bepaalde gebeurtenissen uit uw verleden nader toe.
  10. Weet waar u in terecht komt: Voer uw eigen ‘due dilligence onderzoek’ uit. Dat verwacht de toezichthouder van u.